Címkék

airwaves (1) american express (1) best magazin (1) blaupunkt (1) budapest bank (3) cappy (2) cib bank (2) coca cola (3) cws (1) dacia (1) eon (1) fiat (1) ford (1) gastroyal (1) google (1) heineken (1) honda (1) index (1) k&h bank (1) kika (1) kinder (2) knorr (1) kozel (1) közhasznú (1) mcdonalds (1) medve (1) mercedes (1) michelin (1) microsoft (2) miele (1) milka (1) mio (1) mkb bank (1) netpincér (1) ofotért (2) orbit (1) otp bank (1) pannon (4) pepsi (1) peugeot (1) pick (1) raid (1) renault (2) rexona (1) rtl klub (1) skoda (1) soproni (1) t com (1) t online (2) vilmos (1) vodafone (3) volkswagen (1) volvo (1)

Ford Focus - Fókuszban a Ford szimfónikus zenekara

2008.02.11. 22:35 reklamzabalo



Óda az új Fordhoz, az aktuális alkatrészeken előadva. Már a főcímből is látszik, érdekes reklámnak nézünk elébe. Első pillantásra talán fel sem tűnik semmi, hiszen egy elegánsan felöltöztetett szimfónikus zenekar hangszereiket kezükben tartva készülnek a kezdéshez egy hangversenyteremben. Az első közeli képnél viszont már biztosan feltűnik mindenkinek a furcsaság, a hangszerkülönlegességek. Egy úr például egy kuplung-gitáron játszik, a nagybőgős hölgy bőgőjének alapanyaga pedig jól láthatóan egy küszöb. Megszólal egy fúvós hangszer is, a kipufogórendszerből, egy hölgy pedig az ajtóüveg helyére kifeszített húrokat pengeti, hárfaként. Egy úr hátsó felfüggesztés hegedűjén, egy ablaktörlő vonóval húzza a nótát, de az egyik csúcspontnál gongként megszólal a motorháztető is, majd a zenekar egyik tagja óriási beleéléssel beveri a hátsó szélvédőt.

Viccet félretéve, a reklámban elhangzó hangokat valóban az autóalkatrész-hangszereken szólaltatják meg, melyeikből összesen 31 darabot készítettek, és szereplők is egy valós szimfónikus zenekart alkotnak.

Maga a reklám igen jól sikerült, ötletes, megnyugtató zenei aláfestés, a képi világ pedig elég idióta ahhoz, hogy aki egyszer rápillant, ne tudja levenni a szemét a képernyőről a reklám végéig.
Ez várható is volt, hiszen a reklámfilm megalkotására Craig Richey -t, a neves filmrendező-zeneszerzőt kérték fel, aki bátran elmodhatjuk, kitett magáért.


2 komment

Címkék: ford

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamzabalo.blog.hu/api/trackback/id/tr91335675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szkviola 2008.02.18. 22:29:50

Nagyon tetszik nekem is ez a reklám, ilyen jót még nem láttam. :)

iqss 2008.04.11. 22:55:29

Imádom - ez nagy szó nálam -, s most először jut eszembe, hogy bizony temetésen is elhangozhatna, pedig inkább szép zene mint szomorú, bár...
süti beállítások módosítása