Címkék

airwaves (1) american express (1) best magazin (1) blaupunkt (1) budapest bank (3) cappy (2) cib bank (2) coca cola (3) cws (1) dacia (1) eon (1) fiat (1) ford (1) gastroyal (1) google (1) heineken (1) honda (1) index (1) k&h bank (1) kika (1) kinder (2) knorr (1) kozel (1) közhasznú (1) mcdonalds (1) medve (1) mercedes (1) michelin (1) microsoft (2) miele (1) milka (1) mio (1) mkb bank (1) netpincér (1) ofotért (2) orbit (1) otp bank (1) pannon (4) pepsi (1) peugeot (1) pick (1) raid (1) renault (2) rexona (1) rtl klub (1) skoda (1) soproni (1) t com (1) t online (2) vilmos (1) vodafone (3) volkswagen (1) volvo (1)

Ha a Microsoft hülye, hülye a Google is

2008.03.25. 21:44 reklamzabalo

Bár ez már nem tartozik szorosan a blog témájához, mivel már sokszor le akartam írni korábban is, csak nem volt rá lehetőség, de most megteszem.

A vírusmarketing história kapcsán felhozódott az is, hogy a Microsoft értelmetlen hülyeségeket közöl a honlapján, és az félrefordításokkal van tele.

Konkrétan dave86 kolléga írta ezt meg, eléggé lényegretörően:

ha holnapra eltűnne, akkor eltűnne az a rengeteg félrefordítás, értelmetlen mondat is. Érzésem szerint azt a honlapot ott szarják le, ahol van. Kicsiny, balkáni országunkkal egyetemben. Hogy miért, azt nem tudom. Mert a félrefordítások biztosan nem a marketing részei, azok egyszerűen igénytelenségről árulkodnak.

Ez buzdított fel arra, hogy a Google-nél is láttam már ilyet, sőt, sok-sok hónapja így van náluk is egy helyen, és ha itt újra belegondolok, talán mégiscsak a blog témájába vág a dolog, hiszen hol máshol tűnne fel ez mint a Google hirdetésekkel foglalkozó részlegében, az Adsense-ben.

Nézzük hát miről is van szó. Az alábbi képet bárki megtekintheti a http://www.google.com/adsense/ oldalon:
















Mit is látunk? Még több helyi virágboltos. Aznapi kiszállítás. día. (hogy itt a Dia női névre, vagy a kiszállítás díjára gondolnak, nem derül ki???).

Ez csak az egyik baki, nézzük a buzdító szöveget:

Helyezd el hirdetéseket oldalaidon

Az elején többször elolvastam, azt hittem velem van a gond, de szerintem ez értelmetlen, és régóta szúrja már a szemem.

Ugye milyen vonzó, hogy ilyen remek hirdetéseket helyezhetünk el az oldalainkon?

Ha mást nem is, remélem annyit sikerül nyerni a dologgal, hogy a Microsoft után Google-ék is javítják a hibájukat.

1 komment

Címkék: google

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamzabalo.blog.hu/api/trackback/id/tr2396641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása