Címkék

airwaves (1) american express (1) best magazin (1) blaupunkt (1) budapest bank (3) cappy (2) cib bank (2) coca cola (3) cws (1) dacia (1) eon (1) fiat (1) ford (1) gastroyal (1) google (1) heineken (1) honda (1) index (1) k&h bank (1) kika (1) kinder (2) knorr (1) kozel (1) közhasznú (1) mcdonalds (1) medve (1) mercedes (1) michelin (1) microsoft (2) miele (1) milka (1) mio (1) mkb bank (1) netpincér (1) ofotért (2) orbit (1) otp bank (1) pannon (4) pepsi (1) peugeot (1) pick (1) raid (1) renault (2) rexona (1) rtl klub (1) skoda (1) soproni (1) t com (1) t online (2) vilmos (1) vodafone (3) volkswagen (1) volvo (1)

Megtévesztő Ofotért reklámok, vagy szimpla átverés?

2008.04.04. 16:20 reklamzabalo

A T-Online után most az Ofotérten csattant az ostor. Hasonlóan az előző esethez, a televíziós reklámban való hiányos tájékoztatás miatt kapta el őket a Gazdasági Versenyhivatal (GVH).

Nem a legújabb akcióról, hanem az egyel korábbiról van szó, amikor is azzal a szlogennel futottak a reklámjaik, hogy "Ön vállalja a korát, mi vállaljuk a kedvezményt! Minden vásárló annyi százalék kedvezményt kap a szemüvegkeret árából, ahány éves!". Alapjaiban véve ez igaz is volt, csak a TV reklámokból igazából nem derült ki, hogy a tájékoztatás nem teljeskörű, ugyanis az akció csak vékonyított műanyag lencsével megrendelt komplett szemüveg esetében élt.

A GVH által az Ofotértre kiszabott bírság mértéke 5 milló forint.

Enyhítő körülmény volt az, hogy az Ofotért üzleteiben a vásárlók megismerhették az akció pontos feltételeit (Ezt furcsállom, érdekes lett volna, ha nem). Valamint az, hogy csak a televíziós reklámok voltak megtévesztőek, a többi fórumon megjelent hirdetések megfeleltek az elvárásoknak.

Feltűnt, hogy azóta az új reklámjukat sem nagyon láttam, megjegyzem itt már egészen olvasható a szöveg, és legalább 2 másodpercig a képernyőn van:

Ofotért Classic, antireflex bevonatú, vagy annak értékét meghaladó szemüveglencse vásárlása esetén. Meghatározott keretválasztékból. Akciós feltételek az üzletekben. 2008. február 18-tól május 11-ig.

Szólj hozzá!

Címkék: ofotért

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamzabalo.blog.hu/api/trackback/id/tr27411262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása