Címkék

airwaves (1) american express (1) best magazin (1) blaupunkt (1) budapest bank (3) cappy (2) cib bank (2) coca cola (3) cws (1) dacia (1) eon (1) fiat (1) ford (1) gastroyal (1) google (1) heineken (1) honda (1) index (1) k&h bank (1) kika (1) kinder (2) knorr (1) kozel (1) közhasznú (1) mcdonalds (1) medve (1) mercedes (1) michelin (1) microsoft (2) miele (1) milka (1) mio (1) mkb bank (1) netpincér (1) ofotért (2) orbit (1) otp bank (1) pannon (4) pepsi (1) peugeot (1) pick (1) raid (1) renault (2) rexona (1) rtl klub (1) skoda (1) soproni (1) t com (1) t online (2) vilmos (1) vodafone (3) volkswagen (1) volvo (1)

Volvo XC 70 - A kerekek együtt fordulnak, gördülnek, fordulnak

2008.02.10. 15:06 reklamzabalo



Ez a reklám számomra az a kategória, amikor már annyira idegesít a reklám bugyutasága, hogy elkezd tetszeni, és ahányszor megnézem, mindig egy jót röhögök rajta.

Manapság úgylátom egyre jobban kezdenek elharapózni az ilyesfajta reklámok, gondoljunk csak a Volkswagen ordító, (talán beteg?) piros fejű kisfiújára, vagy csak az "Apa kezdődik!" -re. Ez a reklám is ennek a stílusnak talán egy finomabb nyomvonalát képviseli.
A szöveg leginkább egy óvodás dalra hasonlít, ezzel remekül odavonzza az ember tekintetét a TV -re.

Összeségében magával a reklámmal nincs semmi gond, az ovis stílus mellett remekül megmutatja, amit megszeretne, az autó új funkcióit, azt hogy mennyien elférnek benne, ráadásul mennyi cuccal, és még így is kényelmesen tudnak haladni "Lejtmenetszabályzóval szép lassan, hegyről le, csak szép lassan", valamint még a csomagtérajtóval sem kell babrálni, hiszen az "nyílik már, zárul már, föl-le jár".

Az eredeti(angol) reklám betétdala: Stephin Merritt - The Wheels On The Car, ez az, amit nálunk magyarra fordítottak, de az eredeti verzió is meghallgatható lentebb.

Szöveg: A kerekek együtt fordulnak, gördülnek, fordulnak.
Az autó kerekek gördülnek bármerre jársz...

Csomagtérajtó nyílik már, zárul már, föl-le jár.
A csomagtérajtó föl-le jár, bármerre mész...

Lejtmenetszabályzóval szép lassan, hegyről le, csak szép lassan.
Lejtmenetben szép lassan, bármerre jársz....

Az autóban együtt jól elfér mindenki, mindenki,
az autóban elfér mindenki, bármerre mész.

Érdekességként még ajánlom megnézni a következő verziót, ami ugyanennek a reklámnak a német változata. Furcsa, hogy itt a dalszöveget meghagyták az eredeti, angol nyelven. Ez talán kicsit kritika is, a magyarokkal szemben ... Nem mintha nem lenne benne igazság.



Közben találtam mégegyet:



Furcsállom, hogy a magyaron kívül egyik nemzetnek sem jutott eszébe a rendszámtáblát módosítani a sajátjára, mindenki megelégedett az eredetivel. Ennek az oka valószínűleg az, hogy a rendszámformátum Svédországban egy az egyben megegyezik a magyarországival, így nem volt nagy munka a módosítás.

4 komment

Címkék: volvo

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamzabalo.blog.hu/api/trackback/id/tr100333614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gál Krisztián Leon 2008.03.11. 21:09:34

Nem állom meg, hogy ne jegyezzem meg, hogy ez a reklám elragadó és zseniális. GKL

Franky 2008.04.17. 14:30:36

Sziasztok! Nekem csak a zene kéne magyar szöveggel. Hol lehetne beszerezni? aki tudja pls írjon! köszönöm.

kitt@ 2008.05.05. 18:25:21

szia Franky, van egy aTube catcher nevű program, beírod a videó linkjét, és be tudod állítani, hogy milyen formátum kell, van mp3 is, így csak a zenéjét menti. Itt a link, ahonnan a progit le tudod szedni: www.szoftverbazis.hu/szoftver/?id=FJ13

kitt@ 2008.05.05. 18:28:08

jah igen, érdemes a youtube-os linket beírni, mert ott egy oldalon csak egy video van, itt meg több is, és nem tudom, hogy mit kezdene így vele, szóval a progiba ezt írd be a linkhez: youtube.com/watch?v=OluuQqj3t84
süti beállítások módosítása