Címkék

airwaves (1) american express (1) best magazin (1) blaupunkt (1) budapest bank (3) cappy (2) cib bank (2) coca cola (3) cws (1) dacia (1) eon (1) fiat (1) ford (1) gastroyal (1) google (1) heineken (1) honda (1) index (1) k&h bank (1) kika (1) kinder (2) knorr (1) kozel (1) közhasznú (1) mcdonalds (1) medve (1) mercedes (1) michelin (1) microsoft (2) miele (1) milka (1) mio (1) mkb bank (1) netpincér (1) ofotért (2) orbit (1) otp bank (1) pannon (4) pepsi (1) peugeot (1) pick (1) raid (1) renault (2) rexona (1) rtl klub (1) skoda (1) soproni (1) t com (1) t online (2) vilmos (1) vodafone (3) volkswagen (1) volvo (1)

Gastroyal - Balázs megkönyörül

2008.03.22. 19:07 reklamzabalo

Enyhén szólva is érdekesnek mondható a Gastroyal reklámja, amely eléggé drasztikus eszközökkel próbál minket rávenni arra, hogy tőlük rendeljünk ételt.

Látván azt, hogy mekkora közfelháborodást szított a Burger Kingnek az a bizonyos "kutyagyilkos" reklámja, érthetetlen, hogy ezt egy szó nélkül tűrik az állatvédők?
Mit látunk ugyanis?

Kovács Lázár után, most Sebestyén Balázs mutatja meg főzőtudományát, legalábbis megpróbálja, mert megesik a szíve az élő ponty könnyei láttán, ekkor hívja fel a Gastroyalt, és rendeli meg ebédjét, holnaptól, akár egy hétre előre.

Ez bizony több dolog miatt is furcsa. Ugyanis valószínűleg a pontyból az aznapi ebédjét próbálta pont elkészíteni, a rendelést viszont csak holnaptól adja le, úgyhogy a pontynak befellegzett.

Másik dolog pedig az, hogy minden érthető lenne, ha a Gastroyal vega kajákat szállítana házhoz, de ez nem így van. Ugyanis mire buzdítanak? Gondolkodjunk csak! Öljék meg helyettünk az állatokat, ha nem látjuk, nem fáj. Ezt leginkább a gyilkosságra való felbuzdításhoz hasonlítanám.

Jó a reklám, mint film, látványos, és ügyesen is meg van csinálva, csak a történetet kellett volna mégegyszer átgondolni. Ne az állatok megölésének átvállalásával, inkább az általuk kiszálított étel remek minőségével próbáljanak meg kitűnni, mert így a reklám értéke nem túlságosan nagy.

Ami nem tetszik még, az a narrátori hang. Mély férfi hang ugyan, de szerintem inkább ijesztő, mint meggyőző.



Szöveg:

Halló, Gastroyal?
Ebédet szeretnék rendelni, holnaptól.

Rendelje meg tőlünk ebédjét, akár egy hétre előre.

Gastroyal. Jótevő a jót evőknek.

2 komment

Címkék: gastroyal

A bejegyzés trackback címe:

https://reklamzabalo.blog.hu/api/trackback/id/tr7392639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juditka 2008.03.26. 18:06:02

Szerintem nincs igazad, ez a reklám kurva jó, csak az a gond, hogy nem értetted meg a lényegét. Nézed meg még egy párszor és értelmezd, mert a Gastroyal dolgozói nem mészárosok és nem Ők ölik meg az állatokat. Tényleg ajánlom, hogy más szemmel nézd. Ja és megkérdezném, hogy Te mit eszel? És mi a foglalkozásod?

szappantartó 2008.09.17. 07:22:40

Ez a reklám egy sz*r. Kábé mint a túrórúd. Ki kíváncsi erre? A reklámnak valóban nincs lényege. A lényeg, hogy aznapi ebéd helyett rendelj másnapra...de így legalább egy napi éhezéstől lefogysz...utána pedig hirdetheted a Gastroyalt...mint jótevőt...
süti beállítások módosítása